Ziua recoltei 2022

Imi amintesc si acum de prima excursie cu elevii in Poiana Brasov. Mi-o amintesc, defapt, pe doamna Ghinescu și exclamațiile dânsei pline de entuziasm:“Priviti, copii, culorile toamnei!”

Într-atât ne-a repetat îndemnul, încât elevii mei de clasa a IV-a își dădeau ochii peste cap. Trebuie să recunosc că nici eu nu mă dădeam în vânt după această exprimare poetică.

Au trecut 20 de ani de atunci și mă surprind tot mai des vorbind și eu cu încântare despre “culorile toamnei” (Iertare, doamnă Ghinescu!).

Pasiunea pentru fascinantele culori ale toamnei ne-a motivat anul acesta să realizăm un proiect inedit, cu ocazia Sărbătorii Recoltei (Erntedankfest). Impreună cu colegele ne-am străduit să umplem curtea școlii de culoare, pornind de la o mandala realizată din fructe și legume și încheind cu copii îmbrăcați în – evident – culorile toamnei!

Sub moto-ul “Hast du heute schon ‘Danke!’ gesagt?” (Ai spus astăzi ‘Mulțumesc!’?) am cântat cântece de recunoștință și ne-am bucurat să fim împreună, de la mic la mare.

Astăzi împărtășim cu voi amintirile noastre și vă îndemnăm, asemenea doamnei învățătoare de odinioară: “Priviți, copii, culorile toamnei!”

Mirela Toacșe