Vizita Principesei Maria la Colegiul National "Doamna Stanca"


Alteța Sa Regală Principesa Maria a fost marţ, 15 septembrie 2015, în Făgăraș. Vizita oficială a început la Colegiul Naţional D-na Stanca din municipiu. Conducerea şcolii, elevii de liceu şi profesorii au întâmpinat-o pe principesă în curtea şcolii, unde a fost oficiată o scurtă slujbă religioasă. Directoarea colegiului, Corina Drăgoiu, a subliniat în discursul său importanţa Casei Regale a României:

„Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, morală şi modestie. Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie.”

Educaţia şi valorile spirituale au fost şi în atenţia primarului Sorin Mănduc: „Puţine sunt reperele morale pe care le are România, dar de care are atâta nevoie. Credinţa, respectarea tradiţiilor, ordinea, disciplina şi educaţia ne mai dau o şansă să rămânem în picioare ca naţiune.“

Prezentă la eveniment, Gabriela Adam, inspector şcolar – limba germană, a transmis „toate gândurile bune din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, iar elevilor, care se află la un nou început de an şcolar, mult succes şi să rămână la fel de vigilenţi şi consecvenţi în a-şi atinge scopurile şi ţelurile în viaţă”.

La finalul discursurilor, gazdele evenimentului au oferit oaspeţilor flori şi însemnele colegiului.

Principesa Maria a vizitat apoi Sala de sport, câteva săli de clasă şi cancelaria şcolii, unde a petrecut câteva minute cu profesorii prezenţi.

Sursa: Buna Ziua Fagaras